7 Nisan 2013 Pazar

Koç direnişi altıncı gününde



Koç Üniversitesi işçileri direnişlerinin beşinci gününde işçiler ve üniversite yönetimi arasındaki müzakereler sürerken, kapıdaki direniş de devam ediyor.
Direnişteki beşinci günde işçilerin taleplerinin çoğunluğu kabul edilmiş olup bazı maddelerin üzerinde görüşmeler devam ediyor.  Bir yandan üniversite ile işçilerin müzakereleri devam ederken, direniş alanında da çeşitli etkinlikler yapılmaya başlandı.
Direnişin beşinci gününde müzakereleri değerlendiren işçilerin gece 12.00’ye kadar süren toplantılarından sonra direniş alanında Tekel direnişinin anlatıldığı “Direnişçi” belgeseli yoğun ilgi ve beğeniyle izlendi. Bunun üzerine direniş boyunca her akşam İşçi Filmleri Festivali kapsamında gösterilen filmlerden izlenmesi kararı alındı.

Direnişin 6. Gününde saat 9.00 itibariyle üniversite ve işçi komitesi görüşmek üzere yeniden bir araya geldi. Görüşmeler devam ederken alana Sosyal İş genel başkanı ve genel sekreteri direnişe destek olmaya geldi. Sosyal iş yöneticileri ile yapılan sohbetten sonra alanda kalan işçilerle gönüllü hocaların derslerine geçildi. Direniş alanında Üniversitenin psikoloji hocalarından Nazlı Baydar  “Anne çocuk ilişkisi” üzerine sohbet gerçekleştirdi, ilerleyen günlerde de çeşitli derslere devam edileceği açıklandı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder