5 Temmuz 2013 Cuma

NTV önünde protesto "Tarih biziz, biz sokaktayız"


Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı Forumu’nun çağrısıyla bugün (05.07.2013) Doğuş Power Center’ın önünde yüzlerce kişi NTV Tarih Dergisinin kapatılması ve basına yönelik baskıları protesto etti.
Gezi Direnişi'ni görmezden gelen Doğuş Yayın Grubu, bünyesinde çıkarılan NTV Tarih dergisi Gezi Parkı eylemlerini konu alan Temmuz sayısı nedeniyle yönetim tarafından kapatılmıştı. Büyükdere forumunun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Maslak NTV binası önünde üzerinde “#Cesaretin var mı yaşayan tarihe?” yazılı bir pankart açarak Doğuş yayın grubunun tavrını protesto etti.
            NTV Tarih dergisinin Gezi Direnişi’ni anlatan sayısının kapaklarıyla ve Oğuz Haksever’e gönderme yapan dövizleriyle Doğuş Power Center önünde toplanan grup, “Ferit simit sat onurlu yaşa, Kaç para kaç para canlı yayın kaç para, Diren medya gezi seninle, Yandaş medya istemiyoruz” sloganları attı. Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı Forumu adına basın açıklamasını okuyan Efe Baysal kamusal alanlara el konulması, kent üzerinde halkın söz hakkının olmamasına karşı başlayan gezi direnişi boyunca iktidarın medya üzerindeki baskısını ve sansürünü vurgulayarak, direnişin ilk günlerinde protestolar yerine belgesel gösteren haber kanallarını eleştirdi. Bu sürecin son halkası olan NTV Tarih dergisinin kapatılması artık iktidarın medya ve halkın haber alma hakkı üzerinde baskısının hayatın her alanına sirayet ettiğinin açık bir göstergesi olmuştur. Medya çalışanlarının üzerindeki baskının ve güvencesiz çalışma şartlarının sonucunda emek verdikleri çalışmalarına oto sansür uygulamak zorunda kaldıklarını belirten Baysal, son olarak medya patronlarına seslenerek Gezi Parkı’nı, kentlerin meydanlarını, sokaklarını, özgürleştiren yüz binler olarak medya emekçilerinin yanlarında olduklarını açıkladı.
            Basın açıklamasına katılanların hazırladıkları yaratıcı dövizler ve sloganlar dikkat çekerken, grup ara ara NTV çalışanlarının aralarına katılmaları için “Gel” sloganları attılar.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder