6 Temmuz 2013 Cumartesi

5 Temmuz Büyükdere Forumu notları


05.07.2013 Cuma Büyükdere Forumu Notları



05.07.2013 Cuma Büyükdere Forumu Notları

Gündem Önerileri:

1. NTV Eylemi Değerlendirmesi
2. Taksim Dayanışmasının çağrısıyla yapılacak olan Cumartesi Eylemi ve Kadın eylemi
3. Bisiklet Aktivistlerinin 7 Temmuz Cuma günü 3. Köprünün yapımına başlanan Garipçe Köyü’ne Beşiktaş’tan başlanarak sahil boyunca Sarıyer’e ve oradanda Garipçe’ye yapacakları eylem.
4. Her Çarşamba Büyükdere Forumunda bir gündem üzerinden tartışılması önerisi. Bu tartışmanın nasıl yönetileceği
5. Direniş mutfağı deneyiminin değerlendirilmesi
6. Takvim Gazetesi önündeki protestonun aktarılması
7. Büyükdere Parkı’nın durumu
8. Berkin Elvan
9. Forumda çalışma grupları oluşturalım
10. Serbes Kürsü


Gündem Değerlendirmeleri:
1. “Cesaretin Varmı Yaşayan Tarihe” pankartıyla yaklaşık 200 kişiyle basın emekçilerine uygulanan baskılara karşı yapılan eylem başarılı olmuştur.
2. Cumartesi Eylemleri
-         Kadın Eylemi (6 Temmuz Cumartesi Saat 17.00 Galatasaray Lisesi önünde buluşma)
                        . Büyükdere Forumundan kadınlar saat 15.00’te Çelik Gülersoy Parkı’nda buluşup döviz ve pankartlar hazırlanarak birlikte eyleme geçilecek.
-         Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla yapılacak eylem (6 Temmuz Cumartesi 19.00 Taksim Meydanı)
. Saat 17.00’de Çelik Gülersoy Parkı’nda buluşup, 17.15’te Hacıosman Metro durağında Yeniköy Forumu ile buluşulacak. Osmanbey Metro durağından çıkıp Abbasağa forumu ile buluşulup Taksim Meydanı’na yürünecek.
3. 3. Köprüye karşı Bisiklet Aktivistlerinin düzenleyeceği eylem
-         Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı Forumu olarak 7 Temmuz Pazar günü Beşiktaş Barbaros meydanından saat 9.30'da bisikletlerle yola çıkıp sahil güzergahından devam edip Yeniköy ve Sarıyer Meydanında mola vererek 3. köprünün inşaatının devem ettiği Garipçe köyünde "Buralar eskiden hep dutluktu" diyerek bir basın açıklaması yapacak olan Bisiklet Aktivistleri'ne destek vermeye çağırısı
-         Sarıyer Meydanında 11.00’de buluş eylem için pankart ve döviz hazırlama
-         Saat 12.00’de gelen Bisiklet Aktivistleri’ni karşılama
-         12.30’da Garipçeye gidiş
-         Garipçe’ye gidişte bisikletle gidemeyecek olanlar için saat 12.45’te Sarıyer eski İETT durakları olan Sarıyer İlköğretim Okulu’nun yanından (şimdiki köy pazarı) otobüs kalkacaktır
-         13.00 – 13.30 gibi Garipçe’de basın açıklaması
-         KOÇ Üniversitesi öğrencileri de Üniversitenin kapısından geçecek olan bisikletlileri karşılamak için program yapmayı konuşacaklar. (Forum sırasında kesin değildi)

Program:

7 Temmuz Pazar, sabah 09.30 Bisikletlerle Beşiktaş'tan hareket
Mola noktaları:
- Yeniköy Villa Park (10.45 civarı)
- Sarıyer Meydan- (İDO arkası) - (12.00 civarı)
(Arnavutköy, Bebek, Rumelihisarı ve Büyükdere'den veya güzergah üzerindeki farklı noktalardan karşılama yapmak isteyenler bizimle temasa geçebilirler)
(Sarıyer Meydan'dan Garipçe'ye otobüs-araç temin edilecek ve bisikletlerini Sarıyer'de bırakmak isteyenler için park yeri düzenlenecektir).

4. Her Çarşamba Büyükdere Forumunda bir gündem üzerinden tartışılması önerisi. Bu tartışmanın nasıl yönetileceği
-         10 Temmuz Çarşamba günü için belirlenen konu “Toplumsal Barış”
-         Forumda belirlenen, biri barış annesi olmak üzere gönüllü beş kişi forum öncesi 8-10 dakika arası birer konuşma yapıp sonrasında serbest kürsü şeklinde devam edecek.

5. Direniş mutfağı deneyiminin değerlendirilmesi
-         Direniş mutfağının deneyimi başarılı oldu, yaklaşık 100 kişi hep birlikte yemek yapıp yedi ve dayanışma mutfağını geliştirme çalışması yapılacak. Bundan sonra da her Cuma mutfak kurulması kararı alındı.

6. Takvim Gazetesi önündeki protestonun aktarılması
-         Eyleme katılan arkadaşlarımız eylemi aktardı. Bu tür eylemlere bundan sonra da katılma kararı alındı.

7. Büyükdere Parkı’nın durumu
-         Daha önceki forumlarda kurulan komite kesin bir bilgiye ulaşamadıklarını bildirdi.
-         İBB yada yetkili bir kurumun önünde basın açıklaması yapılabilir önerisi. Bunun içinde bir komite kuruldu. Pazartesi günü de komite yapılacak eylem konusunda araştırma yapıp bilgi verecek.

8. Berkin Elvan
-         Berkin Elvan için planlanan yardım kampanyasına izin çıkmamış. Bundan sonra toplanan yardımları elden ailesine ulaştırma kararı alındı.

9. Forumda çalışma grupları oluşturalım
-         Şu ana kadar eylemler, etkinlikler ve özel tartışma konularının dışında (Büyükdere Parkı’nın durumu, 3. Köprü)”sokak hayvanları çalışma grubu” düzenli olarak toplanmaya başlamıştır. Başka çalışma grupları için forum olduğu günlerde masanın açıldığı 17.00 ve 21.00 saatleri arasında parkta toplanmaları önerildi

10. Serbest Kürsü:

1. Gezi direnişi tutsaklarına göndermek üzere bir mektup masası oluşturulması ve pazartesi günü herkesin mektup ya da kartpostal yazarak direniş masasında toplanmasına karar verildi

2. Büyükdere Güzelleştirme Derneği’nin başlattığı, Büyükdere’deki trafik ve kaldırım sorununa, deniz kirliliği ve kanalizasyonların denize dökülmesi sorununa ve Büyükdere iskelesinin yeniden açılması için imza kampanyasına destek verme önerisi kabul edildi

3. Yıkılan muhtarlık binasının yerini temizleyip çiçek dikilmesine, bunun için bir komite kurulmasına, komitenin de Kader Cihan, Çağdaş Öztürk, Şadan ve Asuman Arıkan’dan oluşmasına, pazartesi günü de bu konunun görüşülmesi önerisi kabul edildi.

4. 12 Temmuz Cuma günü saat 21.00’de Koç işçilerinin direnişini anlatan filmin gösterilmesine, güvencesiz çalışan bütün işçilere çağrı yapılmasına ve Cuma günü güvencesiz çalışmanın tartışılması önerisi kabul edildi.

Saat 18.00'de toplanan forum katılımcıları
direniş mutfağı kurmaya başladı

İlk günkü yemekler sebzeli bulgur pilavı ve çoban salata

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yemekten sonra foruma geçildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder