30 Temmuz 2013 Salı

Büyükdere Forumu 30.07.2013 notları


 - Çarşamba günkü foruma, Abbasağa parkından gelecek olan bir kişi, “Gözaltı durumunda yapılması gerekenler” başlıklı hukuksal bilgilendirme konuşması yapılacak.
-Çarşamba saat 17:00-19:00 arasında Büyükdere Çelik Gülersoy Parkında “Çocuk Atölyesi” gerçekleştirilecek. Tüm çocukların davetli olduğu bu atölyenin afiş ve el ilanları forum danışma masasından temin edilebilir. Atölyede yapılacaklar için kullanılacak ancak getirilmesi zorunlu olmayan malzemeler: Karton çiçek için: Karton bardak, çöp-şiş, grafon kağıdı, makas, piritt yapıştırıcı, keçeli kalem. Rüzgar gülü için: renkli kağıt/fon kartonu, makas, raptiye, bayrak çıtası/pipet, delgeç, keçeli kalem/boya.
-Yeniköy Forumu'nun Salı günkü gündeminin Kentsel Dönüşüm olduğu duyuruldu.
-Cuma günkü forumda, “Hükümet Kadın” filmi gösterilecek. Hem filim izleyip, hem de herkesin getirdiği, kek, börek v.b. eşliğinde filim izleme kararı alındı.
- 9 Ağustos günü yapılacak olan “Bayramlaşma” toplantısı için neler yapılabileceği konuşuldu. Bunun için forumdan bir grup Salı günü saat 5 gibi Çelik Gülersoy parkında toplanacak.
-Çelik Gülersoy Parkı ile ilgili neler yapılabileceği konuşuldu ve daha önce ekilen bitkilerin ölmesi nedeni ile sulama seferlerin arttırılması gerektiği kararı alındı. Bunun için gönüllü kişiler sıklıkla parktaki ekili alanları sulayabileceklerini söylediler.
-Kuzey Ormanları Savunması ile ilgili son gelişmeler anlatıldı. Savunmanın giderek İstanbul’un tüm forumlarından birçok kişisinin katılımı ile bir platform şeklini almaya başladığını, Kuzey Ormanları Savunmasına Büyükdere forumundan katılan bir arkadaşımız aktardı. Bu hafta Çarşamba günü Abbasağa forumunda 2 saatlik bir Kuzey Ormanları ve 3. Köprü tartışması yapılacağını söyledi. Kuzey Ormanları Savunması, Abbasağa parkında Çarşamba günü yapılacak olan forumda, “Kuzey Ormanları niçin önemlidir? Neler yapılıyor bu konu için?” sorularına cevap veren bir manifesto okuyacak. Bu manifesto, tüm forumlarda olacağı gibi, Büyükdere forumunda da Cuma günü okunacak ve Büyükdere forumu tarafından imzalanıp imzalanmaması kararı için oylama yapılacak.
-Belgrad Ormanlarında, 24-25 Ağustos tarihlerinde çeşitli etkinliklerinde yapılacağı bir kamp duyurusu yapıldı.
-Gelecek Pazartesi, Büyükdere forumunu nitelik olarak geliştirmek adına neler yapılabileceği tartışması yapılacak.
-Gelecek Pazartesi forumda, kentsel dönüşüme direkt olarak maruz bırakılmış mahalleri ziyaret etmek ve bazı zamanlar forumların bu mahallelerde yapılabileceği önerisi tartışılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder