15 Temmuz 2013 Pazartesi

Gezi Ruhu Büyükdere'de çiçeklendi


Büyükdere Forumu'nun yapıldığı Çelik Gülersoy Parkı'nda bulunan, Cevahir Otel bitişiğindeki eski muhtarlık binası, 1 ay kadar önce İBB ekipleri tarafından "meçhul" bir proje nedeniyle yıkılarak harabeye dönüştürülmüştü. Büyükdere Forumu ise alana sahip çıkıp çiçeklendirme kararı almıştı. Cevahir Otel tarafından özelleştirilen alan 14 Temmuz Pazar günü Büyükdere Forumu katılımcıları tarafından imece usulüyle yeniden çiçeklendirilerek kamuya ait bir parka dönüştürüldü.



Cevahir Otel'in otopark yapmak istediği yerdeki
Büyükdere Muhtarlığı İBB zabıtaları tarafından yıkıldı.
Çelik Gülersoy Parkı’nda Cevahir Otel’in bitişiğindeki, içinde Büyükdere Muhtarlığı’nında bulunduğu parka ait 609 m2’lik alanın geçtiğimiz aylarda otel tarafından otopark yapılmak için alındığı duyulmuştu. Uzun süredir İBB tarafından sürekli boşaltma tebligatları gönderilen Büyükdere Muhtarlığı Mayıs ayında İBB zabıtaları tarafından muhtarlığın yıkılacağı söylenerek boşaltılmıştı. Haziran ayı sonunda ise muhtarlık binasını yıkarak otele ait olduğu iddia edilen parkın bir kısmı boşaltıldı.

Büyükdere Forumu ise, aldığı kararla, boşaltılan alanda bulunan ağaçları koruyacaklarını, alanı otopark yaptırmayacaklarını ve burasını tekrar çiçeklendirerek güzelleştireceklerini duyurdu. Boşaltılan alan Büyükdere Forumu katılımcıları ve Büyükdereliler tarafından 14 Temmuz Pazar günü tekrar çiçeklendirilerek kamuya ait bir alan olarak parka dönüştürüldü.


Alan daha öncesinde foruma katılan mimar, mühendis ve büyükdereliler tarafından ölçümleri yapılıp projelendirildi. Pazar günü de saat 15.00’te parkta toplanan forum katılımcıları kendi getirdikleri çiçek ve süs bitkilerini gün boyu çapaladıkları alana ektiler.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder