29 Haziran 2013 Cumartesi

Büyükdere Forumu Notları 28 Haziran Cuma



* 30 Haziran Pazar günü saat 17.00’de Taksim Meydanı’ndan Tünel’e yapılacak LGBT Onur Yürüyüşüne katılma kararı bir kez daha hatırlatıldı.
* Taksim Dayanışması tarafından tutuklanan ve gözaltına alınanlarla dayanışma amacıyla yapılan çağrı üzerine 1 Temmuz Pazartesi günü saat 12.30‘da Çağlayan Adliyesi C kapısı önündeki alanda buluşularak “Buradayız Gezi Parkı eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstleniyoruz” etkinliği düzenlenecek. Etkinliğe katılma kararı alındı. Etkinliğe katılırken getirilmesi gereken başvuru dilekçesi www.taksimdayanisma.org/buradayiz adresinden indirilebilir.
* 2 Temmuz Salı günü saat 20.00’de Sarıyer Demokrasi Güçleri tarafından “Sivas, Roboski, Gezi… Gelin Canlar Bir Olalım, Halkların Kardeşliğini Kuralım, AKP faşizminden hesap soralım” sloganıyla ortaklaşa 2 Temmuz anma etkinliği düzenleneceği duyuruldu. Etkinliğe katılım flamasız ve ortak dövizlerle olacak.

* Yeniköy Forumundan gelen bir arkadaşımız söz alarak kendi forumlarını Salı ve Perşembe günleri yapmaya devam ettiklerini, Pazar günleri için aldıkları piknik yapma kararını çeşitlendirmeye karar verdiklerini duyurarak herkesi davet etti.
* Zekeriyaköy’den katılan arkadaşlar 6 gündür yaptıkları toplantıları Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat 20.30’da Migros’un arkasındaki parkta forum olarak devam ettireceklerini duyurdular.
* Tonya Çevre Platformu: Foruma eylem pankartlarıyla katılan Tonya Çevre Platformu’undan arkadaşlar Trabzon Tonya’da yapılmak istenen HES’ler ve Tonya çimento fabrikasıyla ilgili bilgilendirme yaparak, Tonya’daki mücadeleyi anlatılar. “Umut etmiyoruz, inat ediyoruz, herkes inat ediyor, herkes sorumluluk alıyor. Örgütleniyoruz ve mücadele büyüyor.”
* Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapılmaması için eylem yapan köylülerin üzerine ateş açılması üzerine 2 kişinin ölmesi, çok sayıda kişinin ağır yaralanması konusu ele alındı. 20.00-21.00 arasındaki mumlu durma eyleminin Lice için yapıldığı vurgulanırken, Pazartesi günkü durma eyleminin de Lice için yapılmasına karar verildi.  Forum katılımcıları, Kürt sorunu, barış süreci, Kürt halkının anadil, demokrasi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi vazgeçilmez talepleri, bu taleplerin Gezi Parkı direnişinde dile getirilen temel hak ve taleplerle ilişkisi, ana akım medyanın hem Gezi direnişi hem de Kürt sorunu konusundaki gerçekleri karartıcı tutumu tartışıldı. Cihangir, Kadıköy Yoğurtçu Parkları ve İzmir’in “Diren Lice Seninleyiz” sloganıyla yürümeleri alkışlarla karşılandı. Cumartesi günkü Taksim Dayanışmasının çağrısıyla düzenlenen eyleme “Diren Lice Sarıyer seninle” pankartıyla katılma kararı alındı.
* Kuzey ormanlarının yağmalanmasına ve 3. Köprüye karşı kısa sürede örgütlenebilecek bir ilk adım eylemi olarak 30 Haziran Pazar günü Belgrat Ormanları Neşetsuyu piknik alanında saat 09.30’da bir basın açıklaması ve eylem yapılması kararı alındı. Etkinliğe katılmak için buluşma ve otobüslere biniş, 30 Haziran Pazar saat 09.00, Çelik Gülersoy Parkı’ndan yapılacak. Etkinliğin basın açıklamasının yazılması ve duyuruların yapılması için bir heyet (Bilge, Romina, Selma, Nil, Abdülkadir, Çiğdem) oluşturuldu. Ayrıca 1 Temmuz Pazartesi günkü foruma 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu bileşenleri davet edilerek, bugüne kadarki mücadele birikimi aktarılacak ve yeni eylem önerileri tartışılacak.
* Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı’ndaki sorunla ilgili olarak Pazartesi günü kesin bilgi sunulacak ve eylem kararı tartışılacak.
* 29 Haziran Cumartesi günü Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla saat 19.00’da Taksim Meydanı’nda yapılacak olan Taksim eylemine forum olarak katılma kararı alındı. Eylemde #DirenSarıyer pankartının yanı sıra ‘Diren Lice Sarıyer Seninle’ pankartı açılması ve Harbiye tarafındaki koldan yürüyüşe katılma kararı alındı. Buluşma saat 16.30 Büyükdere Çelik Gülersoy Vakfında, saat 17.00’de parktan ayrılarak saat 18.00’de Harbiye’de olunacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder