28 Haziran 2013 Cuma

26 Haziran Büyükdere Forumu notları

26 Haziran Sarıyer Büyükdere Forumu Notları


  • 30 Haziran 2013 Pazar günü 3. köprü, 3. havaalanı, Belgrad Ormanı’nda gerçekleşen ağaç kıyımları, milli parkların imara açılması, Kanal İstanbul gibi projelere karşı bir eylem düzenlenmesi tartışıldı.

-      - Eylemin yeri, saati ve metoduna dair nihai kararın 28 Haziran Cuma günü Sarıyer forumunda verilmesine oy birliği ile karar verildi.
-      - Bu eylemi organize etmek üzere gönüllülerden oluşan bir heyet kuruldu. Heyet Üyeleri: İhsan Demir, Romina Özipekçi, Engin Boncuk, Abdulkadir Bilge, Bilge Zorlu, Selma De Margari, Nil Günal Çakıroğlu, Mehmet Uçkun.
-      - Bu forumdan önce Belgrad Koşusu İnisiyatifi ile irtibata geçilmesi kararlaştırıldı. 9:30da 3. Köprüyü protesto etmek amacıyla Uskumru’da gerçekleşecek koşu hakkında bilgi alınmasına karar verildi.
-      - Üniversite öğrencilerinin üniversiteler ile irtibata geçerek eyleme katılmaya davet edilmesi önerildi.
-      - Eyleme Sarıyer civarındaki diğer forumların da davet edilmesi önerildi. 
-      - Eyleme ulaşımın Sarıyer’den kalkacak vasıtalar ile sağlanması önerildi.

  • Tutuklu eylemciler için bir mektup masası kurulması ve düzenli mektup gönderilmesine karar verildi.
  • 25 Haziran 2013 Salı günü forumu gerçekleştirdiğimiz parktaki muhtarlık binası yıkıldı ve içinde bulunduğu Çelik Gülersoy Parkı’nın da yıkılıp yerine otopark yapılmasının duyumlarını almaktayız. Bu konuda Sarıyer Belediye’sinden bilgi almak ve yıkılan muhtarlık binası yerine halkın kullanımına açık bir alternatifin konuşulması için Sarıyer Belediye’sinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüşmek üzere gönüllülerden oluşan bir heyet kuruldu.

-      - Heyet Üyeleri: Mahmut Karlıdağ, Eray Özgüner, Emel Hanim, Çiğdem Çidamlı, Altan Erdoğan ve Oktay Yüksel.
-      - Tartışmaların somut eyleme dökülmesi, önerilerin somut ve sistemli bir şekilde ortaya konması önerildi. Çeşitli duyumlarla elde edilen doğa katli, kentsel dönüşüm amaçlı yıkım haberlerinin aslının araştırılması rica edildi.
-      - Birincil hedef olarak Büyükdere’deki parka dair bilgi almak için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Beyaz Masa birimine ve internet sitesi üzerindeki form ile ya da ALO 153 hattından ulaşılıp parka ne yapmak için yıktıkları sorulacak.
  • Sivas Katliamı’nın yıldönümü olan 2 Temmuz’da Güler Çeliksoy Parkı’nda anma töreninin yapılması önerildi. Nihai kararın Cuma günü alınması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder