15 Şubat 2013 Cuma

İstanbul Halkevi Barınma Hakkı Meclisi'nden açıklama


Kentsel yıkıma ve rantçılara karşı
HALKIN ONURU VE BARINMA HAKKI İÇİN DİRENEN DİKMEN VADİSİ HALKININ YANINDAYIZ!

Kentlerimizi, mahallelerimizi, tarihsel ve kentsel değerlerimizi hedef alan kentsel rant yağmasına karşı örnek bir direniş sürdüren Dikmen Vadisi halkının onurlu mücadelesini destekliyoruz.
AKP’nin kent yağması çılgınlığının en saldırgan temsilcilerinden Melih Gökçek,  7 yıldır büyük bir kararlılıkla direnen Ankara Dikmen Vadisi halkına bu kez riskli bölge yalanlarının arkasına sığınarak, mafyacı taşeron bir şirketle saldırıyor. Yıllardır rüşvetle, tehditle, polis kuşatmasıyla, plastik mermilerle, göz altılarla Dikmen’den söküp atamadığı Vadi halkını bu kez Kentsel Dönüşüm Yasası ve açık mafyatik yöntemlerle yıldırmaya çalışıyor.

Ancak 7 yıldır insanca bir yaşam için, halkın barınma hakkı için büyük bir onur ve kararlılıkla direnen Vadi halkı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve mafyacı taşeron şirket işbirliğiyle gerçekleştirilen bu yeni saldırıyı da boşa çıkarmıştır. Yıllardır süren direnişleriyle kentsel rant saldırılarının hedefi haline gelen bütün mahallelere ve kentlere örnek olan Dikmen halkı, vadiye gelen taşeron şirketi kovalayarak yine örnek bir mücadele sergilemiştir.
Dikmen halkının taşeron şirketi mahallesinden kovalaması, halkın yıllardır bedelini kat kat ödeyerek bin bir emekle var ettiği evlerine, mahallelerine, kent meydanlarına, tren garlarına, kentlere ve ormanlara rüşvetle, yalanla, hileyle, faşizan ve mafyatik yöntemlerle saldıran AKP’nin kentsel yıkım saldırılarına karşı, Dikmen halkının meşru öz savunmasıdır.
Bizler İstanbul kentinin “riskli alan” ilan edilen mahallelerinde yaşayanlar; mahallesini, evini savunduğu için “arazi mafyası” ilan edilip gözaltına alınanlar; Haydarpaşa’yı, Taksim’i ve İstanbul kentini kent yağmasına karşı savunanlar, rant için değil halk için kent isteyenler olarak halkın onuru ve barınma hakkı için direnen Dikmen halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Barınma hakkımızı ve insanca yaşanacak kentler istiyoruz. Tüm İstanbulluları İstanbul için, halkın onuru ve barınma hakkı için örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.

KENTSEL YAĞMAYA SON!
SERMAYE DEFOL! İSTANBUL BİZİMDİR!

HALKEVLERİ İSTANBUL BARINMA HAKKI MECLİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder