7 Şubat 2013 Perşembe

Ferahevler'de kentsel dönüşüme karşı toplantılar devam ediyor

Ferahevler Mahalle Dernek Girişimi ve Sarıyer Yaşam Platformu Ferahevler'de üçüncü halk toplantısını düzenledi.

Tuncelilerin Kahvesi'nde düzenlenen toplantıya avukat ve şehir plancıları katıldı. Toplantıda ilk sözü mahalleden Demet Çakıl alarak bir müddettir mahallede bilgilendirme toplantısı yaparak kentsel dönüşüm tehdidine karşı bir mahalle derneği kurma isteklerini duyurmaya çalıştıklarından bahsettikten sonra sözü şehir plancısı Başar Alipaça'ya devretti.
Başar Alipaça İstanbul'u buraya göç eden emekçilerin kurduğunu ve bugün işgalci olarak ötekileştirilen halkın şehrin gerçek sahipleri ve kurucuları olduklarını vurguladı. Alipaça’dan sonra sözü Avukat Mehmet Ümit Erdem devralarak İstanbul’dan ve Türkiye’den kentsel dönüşümü örneklerle anlattı. Örneklerin hepsinde kentsel dönüşüm uygulanan bölgenin halkının mağdur olduğuna ve bu dönüşümlerin halkın çıkarına olmadığına değinerek, Sarıyer’in bir bir afet riski altındaki alan ilan edilmesinin tesadüf olmadığını vurguladı. Konuşmaların ardından forum kısmına geçildi.
Forum kısmında ilk sözü AKP Sarıyer ilçe belediye meclisi üyesi Cemil Özbalta alarak Kentsel dönüşüm uygulamasının Sarıyer halkı için hayırlı olduğunu iddia etti ve “Allah’ın izniyle kepçelerle gireceğiz” dedi. Ferahevler halkının bu yalanlara karnımız tok diyerek kendisini susturdu. Mahalle halkının tek tek söz alarak Ferahevler’de yıkımlara karşı bir örgütlenme oluşturma ve mahalle derneği kurma isteklerini dile getirdi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder